Почистване на теракот/керамични плочки

почистване1

Възползвайте се от нашия дългогодишен опит в почистването на домове и офиси. Ето и някои от нашите съвети, за да поддържате своят дом и офис чист и свеж.

Няма нужда от лъскане. Единствено помитайте и обирайте с парцал редовно, за да запазите повърхностите като нови. Подменяйте често водата, добавяйте и малко веро или друг препарат за почистване на подове. Винаги подменяйте водата когато стане мътна. Забърсването с мръсна вода или вода с твърде много препарат е равно на разпространяване на мръсотията навсякъде по равно или допълнително замърсяване. Някои подове не позволяват да се ползват изтъркващи повърхности и специални полиращи уреди, те ще ги повредят. Нашите професионалисти почистват повечето подове на ръка, забърсвайки и изсушаващи малки райони на интервали от време

Петна от твърда вода. Тези петна са алкални, затова киселинно базираните препарати са най-доброто средство да ги премахнете. Повечето препарати в магазина са с фосфорна киселина, която е с концентрация от 4 до 6 процента. Можете да закупите по-силни препарати от специализирани магазини, специализираните препарати съдържат от 8 до 12 процента киселинност, което прави почистването с пъти по-бързо и ефективно. Тези препарати са безопасни з а повечето повърхности, особено ако се избършат и изплакнат с вода, веднага след употребата им. Позволете на препарата да постои няколко минути преди да го изплакнете с вода или забършете. За по-дебели наслагвания може да е необходимо многократно нанасяне на препарат. Изтъркайте района с гъба с твърд гръб, обезопасете си ръцете с ръкавици! Винаги четете упътванията, представени на всеки препарат, избягвайте да смесвате препарати и спазвайте стриктно инструкциите.

почистване8Мини щори. Забърсвайте щорите с влажен и мек парцал. Той ще отнеме статичното електричество, което кара и праха да полепя по тях. Същият е начина за забърсване на телевизори и монитори.

Косми от домашни любимци върху мокети, килими и покрития на мебели За премахването на козина от мокети, килими и булани, ползвайте специални четки, продавани във всеки магазин за домашни любимци – това е пластмасова четка, велурена четка или просто залепете тиксо с обратната страна на ръката си и оберете космите. Използвайте леки потърквания по повърхността на това, което искате да изчистите. Друг начин е да изпробвате гумената подметката на чисти тенис обувки или леко навлажнена гъба. За да премахнете косми от мокет, използвайте прахосмукачка с четка като накрайник. Повечето обикновени прахосмукачки рядко правят достатъчен вакум, за да вдигнат космите от земята.

Подове от дърво. Обирайте с прахосмукачка и обирайте праха с моп редовно, за да предотвратите насъбирането на прах и мръсотия, която поврежда повърхността. Всеки дървен под може да бъде почистван с четвърт чаша ябълков оцет, смесен с около 3 литра топла вода. Дървени подове се чистят на ръце и колене, тъй като се чистят малки райони, след това се оставят да изсъхнат и се продължава. Не мокрете твърде много дървени подове и не им позволявайте да изсъхват от само себе си. Повечето подове могат да бъдат чистени само с вода. Имайте предвид обаче, че в крайна сметка полира на този под ще бъде изяден и ще трябва или да се полират наново или да се гланцират.

 

Премахване на восък от мебели, дърво или мокети

За да премахнете парафина от мокет или мебел, всичко от което се нуждаете е кафява хартиена торбичка и ютия. Става също и по-мек лист хартия.

1. Отворете чантата, срежете я ако трябва, за да покрие наравно и навсякъде петното.

2. Сложете кафявата чанта на пострадалия мокет или мебел, ако има надписи по хартията, нека те да не са на мокета.

3. Нагласете ютията на средно ниво и я включете. Позволете малко време, за да загрее ютията.

4. След като загрее ютията, поставете я върху капналият парафин и движете ютията напред и назад. Ютията не бива да влиза в директен контакт с килима, само с хартиената чанта. След като се сгрее парафина, той ще започне да се абсорбира от хартията.

5. След като се появи тъмно петно на хартията, преместете суха хартия отново върху капналия парафин и продължете да местите ютията върху поражения район.

6. След като вече няма абсорбирани петна по хартията сте премахнали парафина напълно. дезинфекция

За да премахнете парафина от дървото, сложете наелонова торбичка с лед върху капналия парафин, докато парафина стане трошлив, за да се отчупи. Мраморни и гранитни подове

Тъй като мрамора и гранита са чувствителни при чистене, имат нужда да бъдат почистени с неутрален препарат, след това да бъдат полирани. Има препарати за реставриране на одраскани и помътнени каменни повърхности.

Почиствайте със спрей с обикновен почистващ препарат и мека кърпа. Винаги поддържайте района, който почиствате влажен. Не използвайте праховидни препарати, телени четки или гъби. Ако повърхността изглежда мътно и не така свежо и след почистване, използвайте полиращ препарат, за да върнете блясъка. Полир за автомобили или силикон ще запълни малки драскотини по мрамора и ще възстанови блясъкът.

Партньори: хамали преместване почистване спални вътрешни ремонти почистване24>